28.2.07 klo 17:17

Haaste

Kävin viime viikolla noutamassa haasteen Lahden oikeustalolta. Haasteessa pyydetään tutustumaan esitutkintapöytäkirjaan, jonka tilasin Loviisan poliisilta. Esitutkintapöytäkirja koostuu muutamasta yhteenliitetystä muodollisesta kaavakkeesta sekä kuulustelupöytäkirjasta ja kieltäytymisilmoituksestani. Tätä lukiessa tuli sellainen olo, että olen pelkkiä rasteja ja rukseja oikeustuomioistuimen rattaissa. Ei mitään inhimillistä; ei ainuttakaan luovaa lausetta, joka vakuuttaisi minut tuntemaan syyllisyyttä. Sentään haasteessa sanotaan seuraavasti:

“Teidän tulee istunnossa ilmoittaa kantanne Teitä vastaan esitettyihin vaatimuksiin. Jos kiistätte syytteen ja/tai muun vaatimuksen, Teidän tulee ilmoittaa myös kantanne perustelut.”“Asianomaisen on perehdyttävä asiaan niin hyvin, ettei asian käsittelyä tarvitse hänen laiminlyöntinsä vuoksi lykätä tai peruuttaa.”

Mitä oikeustuomioistuin todella haluaa kuulla minulta?

Ei kommentteja