19.3.07 klo 19:00

Rauha

Mieleni on kieroutunut arvostamaan elämää, tarkkailemaan omaansa ja puuttumaan vain itseensä. Minut tuomitaan pehmeydestäni. Menetän vapauteni päättää sijainnistani, menoistani, ajastani ja tekemisistäni. Minut laitetaan miettimään, mitä väärää olen tehnyt. Toisaalta uskon pienimuotoisen kurin ja vapauden rajoittamisen auttavan ymmärtämään ja arvostamaan valinnan vapautta ja lisäävän kärsivällisyyttä. En koe tuomiostani syyllisyyttä, mutta koen tehneeni elämässäni myös väärin. Joudun vankilaan ja aion viettää yksinäisyyteni pohtimalla tekojani ja tekemättä jättämisiäni. Huomioon ottaen joidenkin ikävämmässä tilanteessa, kuten sotivassa valtiossa kieltäytyvien, voin olla vain kiitollinen Suomen tarjoamasta mahdollisuudesta passiiviseen kannan ottoon. Tavallaan velvollisuuteni sulkeutua vallitsevasta yhteiskunnasta antaa minulle oivan mahdollisuuden tutustua itseeni. Toivon jopa löytäväni rauhan.

Ei kommentteja