20.3.07 klo 12:12

Oikeudenkäynti

Vierailin tänään Loviisan käräjäoikeudessa. Oikeuden käyntini oli hyvin muodollinen: syyttäjä esitti syytteen, oikeusavustajani esitti puolustuksen. Julkisessa oikeudenkäynnissä ei ollut edellä mainittujen ja itseni lisäksi kuin lautakunta. Tilaisuus kesti vain viitisen minuuttia. Oikeusavustajani puolustuksen ja tuomitsematta jättämisvetoomuksen lisäksi minulla oli tilaisuus avata suuni, mutta minulla ei ollut mitään lisättävää. Toki olisin voinut olla naseva ja tokaista jotain tämän tapaista: ”Älä tuomitse, jottei sinua tuomita.” Mutta en mennyt oikeuteen valittamaan tai taistelemaan. Olin jo aiemmin suostunut kirjalliseen käsittelyyn, joten en kokenut tarpeelliseksi toistaa itseäni. Tuomioni kuulen kuun lopulla kansliapäätöksenä. Odotan vankeus rangaistusta.