5.4.07 klo 13:50

Käräjäoikeuden tuomio

Sain eilen Loviisan käräjäoikeuden tuomion. Rangaistukseksi langetettiin 181 päivää vankeutta.

Eniten lauselmassa kalahtaa korvaan lause: “Mäkelä on kertonut vastustavansa asevelvollisuusjärjestelmää, koska hän on totaalikieltäytyjä.” Näinhän asia ei ole. Vastustan kyllä asevelvollisuusjärjestelmää, mutta en siksi, että olen totaalikieltäytyjä. Ennemminkin vastustukseni tekee minusta totaalikieltäytyjän, eikä toisin päin.

“Käräjäoikeus toteaa, ettei yhdenvertaisen ja suhteellisen kohtelun vaatimus edellytä kaikkien kansalaisten samanlaista kohtelua kaikissa tilanteissa, elleivät asiaan vaikuttavat olosuhteet ole samanlaiset.” Tämähän tarkoittaa, että Suomen oikeusistuimen mukaan toiset ihmiset vain ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Erityisesti itse koen vertaisuutta Jehovan todistajien kanssa, mistä tuomiossa sanotaan seuraavaa: “Toimikunta on kuitenkin katsonut, että jäsenyyteen Jehovan todistajat -nimisessä uskonnollisessa yhdyskunnassa liittyy käyttäytymissääntöjä ja rajoituksia, joiden vuoksi jäsenyyttä voidaan pitää seikkana, jonka nojalla voidaan tehdä ero kyseisen vakaumuksen ja muusta syystä kieltäytyvien välille.” Pitäisikö minulla siis olla omia dokumentoituja käyttäytymissääntöjä ja rajoituksia, joilla minun tulisi vedota syrjintään. Mistä käräjäoikeus oikein tietää kuinka minä käyttäydyn tai millaisia rajoituksia minulla on? Olisi kai pitänyt jotenkin liittää todistusaineistoon oma etiketti, omatunnon ja moraalin lisäksi.

Luonnollisesti olen tyytymätön tähän päätökseen, mutta pidän vielä harkinnassa valittamista hovioikeudelle. Soisi kyllä sivistysvaltion kansalaisilla olevan mahdollisuus perustella oma vakaumus ja kykenemättömyys sotilaalliseen käyttäytymiseen kuten erityistahoilla.

Ei kommentteja