28.10.07 klo 18:57

Viimeiset mietteet ennen rangaistusta

Ilmoittautuminen vankilaan lähestyy. Vasta kuluvalla viikolla tämä omavalintainen yhteys rikollisten suljettuun maailmaan on alkanut askarruttamaan. Millaisiakohan kämppiksiä sielä on? Onneksi en ole luonteeltani riidan haluinen tai hermoja kiristävä. Tulen toimeen hyvinkin erilaisten henkilöiden kanssa, vaikka olen hiljainen ja vähäpuheinen.

Olen leikilläni päättänyt suorittaa rangaistukseni varusmiehenä: hiukset pois, tiukka kuri, pidättäytyminen TVn kaltaisista viihdykkeistä sekä paljon harjoittelemista. Lisäksi olen pakannut mukaan sotilaankäsikirjan, joka jaetaan kaikille varusmiehille. Käsikirjassa näyttäisi olevan taistelu- ja asekoulutuksen lisäksi oma lukunsa kansalaiskasvatuksesta. Tiedänpä ainakin, mistä oikein kieltäydyn.

Ystävieni kanssa viettämät viimeiset hetket vapaalla ovat olleet antoisia. Olen saanut ajankulua kirjalahjoista sekä hyvät naurut teroitetusta hammasharjasta, rannehihnalla varustetusta saippuasta ja kakkuihin piilotetuista viiloista. Kiitos kaikille osanotosta!