18.12.07 klo 18:30

Amnestyn mielipidevanki

Amnesty International otti minuun yhteyttä ja vahvisti aiemmin sille ilmoittamani tiedot tuomiostani. Siviilipalveluksen rangaistuksenomaisuuden takia Amnesty julistaa tietyin edellytyksin siviilipalveluksesta kieltäytyneitä vankilaan tuomittuja mielipidevangeiksi. Amnesty on tutkinut tapaukseni ja luokittelee minut sellaiseksi.

Amnesty korostaa, ettei se ota kantaa yleiseen asevelvollisuuteen, mutta yrittää vaikuttaa viranomaisiin nykyisen siviilipalvelusjärjestelmän epäkohtien korjaamiseksi. Amnestyn mukaan siviilipalveluksen kesto verrattuna normaaliin varusmiespalvelukseen on Suomessa kohtuuttoman pitkä.

Itse muistan, kuinka turhauttavaa oli yrittää löytää kotiseudulta ammattitaidottomana siviilipalvelukselle suorituspaikkaa. Juuri suorituspaikkojen puute oli yksi merkittävimmistä syistä, miksi sen aikoinaan jätin suorittamatta. Lisäksi virallisten valitusten mukaan joissakin suorituspaikoissa sivareita kohdellaan kuin alinta kastia.

Allekirjoitan Amnestyn vetoomuksen paremman siviilipalvelusjärjestelmän puolesta ja kiitän sitä sen tarjoamasta tuesta.

Ei kommentteja