31.12.07 klo 08:00

Lomille uudeksivuodeksi

Olen istunut tuomiostani yhden kolmas osan, mikä tarkoittaa aseistakieltäytyjillä, että loma-aika alkaa. Loma-ajan tuomio jaetaan kahden kuukauden lomajaksoihin, joita kutakin kohden on mahdollista anoa lomaa tuomion pituuden vuoksi kolme päivää. Lomapäivät tulee hyödyntää lomajakson aikana tai ne menetetään. Lomapäiviä voi käyttää myös puolikkaina, jos ei aio olla yön yli pois laitokselta. Loma-aikaa pidentää myös matka-aika, joka Seutulasta Lahteen on kuusi tuntia. Kaiken kaikkiaan yhden päivän loma, niinä kertoina kun käyn kotikylässä, kestää minulla kolmekymmentä tuntia. Lomille voi lähteä aamulla kello seitsemän, ja illalla on palattava laitokselle kello kymmeneen mennessä. Lomaehtoihin kuuluu matkustusreitin ja mahdollisten tapaamisten selvittäminen sekä päihteettömyys, kuten avolaitossääntöihin noin yleisesti.

Pääsen ensimmäiselle lomalleni sopivasti juhlimaan uutta vuotta. Menetän kuitenkin tällä lomalla käytännössä yhden lomatunnin, koska pääsen lähtemään lomille aattona vasta palattuani töistä eli klo 17, ja joudun palaamaan laitokselle uuden vuoden päivänä klo 22 mennessä. Tunnin menetys ei kuitenkaan paljon vähennä intoa päästä väliaikaisesti irti laitoshoidosta ja tapaamaan läheisiään. Tarkoitukseni onkin viettää rauhallista uuden vuoden juhlaa sekä maistella vaihteeksi siviilielämää.

Erityisen rauhallista ja rikasta uutta vuotta!

Ei kommentteja