29.4.08 klo 07:00

Vapaus

Tähän päättyy urani kumiluotina. Siirryn vihdoin “reserviin” ja olen valmis jatkamaan kohti uusia seikkailuja.

Näin loppuun vielä kiitos kaikille asiasta kiinnostuneille. Toivon, ettei kukaan ole ottanut minua liian vakavasti. Ajatukseni oli ajoittain pitää muotoiluni sarkasmin sävytteisenä, mutta tiedä, kuinka siinä onnistuin eli en. Vastapainona mukaan on mahtunut myös joitakin arkaluontoisia tunnustuksia omasta herkkyydestäni tai sen puutteesta. Lisäksi sekaan on sopinut monenlaista pohdintaa ja toivon mukaan asiaakin. Osaltaan ajatukseni on ollut digitalisoida aseistakieltäytymisprosessi henkilökohtaisella esimerkillä. Toivon, että se antaa myös muille realistisen kuvan siitä, millainen vaihtoehto totaalikieltäytyminen on. Ehkä joku lukijani jopa rohkaistuu seuraamaan esimerkkiäni.

Tämä aika on ollut minulle sekä stoalainen koettelemus, että näkemystä ja luonnetta laajentava matka. Olen löytänyt itsestäni heikkouksia, joiden turvin muiden on (ollut) helppo hyväksikäyttää minua, mutta olen myös löytänyt voimakasta uskoa ollakseni oikean asian puolella. Toivon ihmiskunnan vielä nousevan maallisen vallan ikeestä ja uskaltavan ottaa vastuun itsestään yksilöiden, itsenäisten yhteisöjen sekä koko ihmiskunnan tasolla. Meillä kaikilla on varaa valveutua.

Kaikkea hyvää ja voimia!

Anonyymi, huhtikuun 29. klo 11:37

Moikka!
Äiti tässä...olen lukenut sun joka kirjeen. Sinun tarvis alkaa kirjailijaksi. Aineksia löytyy sinusta. heippa